Produse noi

Produse noi

  • Pantofi dama Guban model 3618 piele velur coniac

    480,00 lei -30% 336,00 lei
  • Pantofi dama Guban model 1256 ponei animal print/ nappa coniac

    749,00 lei -25% 561,75 lei
  • Cizme dama Guban model 1502-6 velur coniac

    799,00 lei -30% 559,30 lei

Istoria brandului Guban cunoaste un început timid in anul 1935, cu un singur angajat si o crema de pantofi. Inventia domnului Blaziu Guban i-a dat posibilitatea ca in 15 septembrie 1937 sa puna bazele societatii „Guban”, impreuna cu partenerii Kaldory şi Kovacs, urmand ca în 1940 aceasta sa devina fabrica.

De-a lungul timpului, maestrul Guban, cu o experienta de chimist industrial si maestru de finis la mai multe fabrici de incaltaminte, militeaza pentru realizarea unor produse de calitate în Romania. Timp de 25 de ani, acesta studiaza problema influentei cremei de ghete asupra durabilitatii pantofilor si vine pe piata cu o crema de ghete de calitate superioara, fabricata in tara noastra, care prelungeste cu 50-100% durabilitatea pantofilor.

Cat timp a fost în functia de conducere a societatii, Guban Blaziu a dorit să contribuie la dezvoltarea industriei, oprind importurile de produse, aducand inovatii in procesele de productie din acea perioada, alaturi de angajatii sai, care erau recompensati si incurajati sa propuna imbunatatiri. Viziunea sa era să produca produse de calitate pentru romani si sa aduca un suflu nou care sa se ralieze cu tendintele targurilor din occident. Cu acest scop, incepe să calatoreasca la targuri de mostre din Budapesta, Viena, Zurich, Basel, Paris şi Praga, unde expune produsele “Guban” şi de unde se inspira pentru modele noi de incaltaminte.

In anul 1952 doneaza societatea statului roman, obtinand un contract avantajos, prin care statul se obliga sa investeasca masiv în dezvoltarea intreprinderii. Va avea loc schimbarea numelui, din „Uzina Chimică Guban Timisoara” in „Intreprinderea Industrială de Stat Fabrica de Produse Chimice si Incăltaminte Bela Breiner Timisoara”. Dupa numeroase repartizari de locatii si instalatii, autocamioane si lucrari de constructii, intreprinderea isi sporeste activitatea de productie, ajungang în 1959 sa detina 475 de angajati, dintre care 394 muncitori direct productivi (Sursa Arhivele Nationale).

In 1963, numele companiei sufera din nou modificari, de aceasta data numindu-se „Fabrica Incaltaminte si Mase Plastice Victoria”. Productia se diversifica, firma ajungand sa detină unitati si secţii de mase plastice, confectii, imprimerie, tamplarie, accesorii metalice, blanarie, încaltaminte, o magazie de piele artificială si un laborator. Insa, sectia de încaltaminte ramane mereu o prioritate pentru deja bătranul proprietar care propune „Arta Guban” pentru femei, barbati si copii, atat pentru consumul intern, cat si pentru export. Modelele de pantofi se succed cu o repeziciune uimitoare, impresionand generatii intregi prin eleganta, rafinament si comoditate.

Astazi, „Arta Guban” continua, prin devotamentul celor care cred în bradul romanesc si în viziunea domnului Blaziu. Experienta si profesionalismul acumulate de-a lungul timpului, imbinate cu pasiunea pentru excelenta si un aer proaspat, centrat pe inovare deschisa, vin sa descopere frumusetea feminitatii romanesti. Guban redevine astfel arta, rafinament si rasfat.